Program forår 2023

Mandag den 30. januar 2023

Almost Irish

Gruppen er dansk. De er vokset op i Holsted og består af 4 musikalske brødre. Forældrenes passion for alle typer folkemusik har præget hjemmet. Brødrene lyttede til faderens store vinyl samling med folkemusik og det påvirkede drengene. De blev fra skolealderen sendt på musikskole og fik stærke færdigheder for at levere folkemusik på højt plan.

Brødrene blander flerstemmig sang, og en lang række musikinstrumenter sammen til en medrivende, imponerende helhed og leverer noget af det tætteste, man kommer på irsk musik i Danmark.

Brødrene finder de gamle irske sange og melodier frem og fortolker dem ind i deres eget univers, mens de formår at bibeholde en brændende ægthed og en dyb respekt for traditioner.

De er mestre på scenen og forstår at levere varen ud over scenekanten.

Koncertstart kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entré: Kr. 150 ikke medlemmer – medlemmer kr. 100

Intet forsalg – billetter sælges ved døren.

 

Mandag den 27. februar 2023

Sorten Muld

Et arrangement i samarbejde med Folkets Hus.

Gruppen blev etableret i forbindelse med et eksperiment, hvor Århus Kommune inviterede Ulla Bendix til at kombinere nordiske ballader fra middelalderen med elektronisk musik til Kulturby 96. Det blev et uventet stort gennembrud, da gruppen viste sig på scenen tilbage i 1990’erne.

Debutalbummet fra 1997, Mark II, viste sig hurtigt at have en uhørt bred appel og blev solgt i mere end 50.000 eksemplarer i Danmark, Sverige, Norge og USA. Mark II røg i CD-afspillerne på alt fra teenageværelsernes boom-blastere, folkemusikernes 2CV’ere, Hi-Fi nørdernes superanlæg, og radioernes hitlister. Genren Folktronica var en realitet.

Musikken er karakteriseret ved en flydende lyd af folkeinstrumenter. Spændende og eksperimenterende toner kombineret med dramatiske tekster og et tilsvarende lysshow er en helt unik oplevelse.

Koncertstart kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Billetter: Medlemmer kr. 150 – ikke medlemmer kr. 220

Købes på Ticketmaster:

https://www.ticketmaster.dk/event/sorten-muld-billetter/523533?language=da-dk&CL_ORIGIN=24219096545e5236a516

 

Mandag den 27. marts 2023

Other Roads

Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste moderne engelske folk bands. Med fast base i England turnerer de flittigt i det meste af Europa og New Zealand.

Pete Abbott er en fantastisk singer/songwriter og guitarist og er desuden drivkraften i bandet. Selvom han er en erfaren soloartist, er det tydeligt at han nyder at dele scenen med to gode musikere og venner. Pete sætter med sin afslappede og selvsikre stil et højt niveau, der sikrer at bandet altid leverer god underholdning og musik af høj kvalitet.

Gregor Borland er en af Skotlands absolut bedste violinister med 8 mesterskaber i Scottish Fiddle bag sig. Som professionel musiker har han turneret over hele verden med forskellige højt profilerede musikere og bands, og han underviser desuden musikere på sine egne Fiddle-skoler i Skotland og Spanien. Foruden violinen mestrer Gregor også basguitar og mandolin. Med sin store erfaring og forståelse af musikalske produktioner og arrange-menter tager han rollen som producent og arrangør for Other Roads.

Dave Walmisley er en talentfuld multi-instrumentalist og singer/songwriter, han tilføjer sit helt eget touch til bandets arrangementer og har et stort øre for harmonier og tager lejlighedsvis rollen som forsanger. Daves vid-underlige on-stage humor har gjort ham til et meget populært medlem af bandet.

Other Roads skaber den helt fantastisk spændende og unikke sound, der kendetegner deres koncerter, ved at kombinere musikken med deres utroligt flotte og vellydende vokalharmonier. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra smukke, følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.

Koncertstart kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entré: Kr. 150 ikke medlemmer – medlemmer kr. 100

Intet forsalg – billetter sælges ved døren.

Mandag den 24. april 2023

Barrow

Er du til Springsteen, Tom Petty eller Niel Young, må du endelig ikke gå glip af Barrow.

Et 5 mands stort band, der leverer Vendsysselsk, Amerikansk Folk/Rock, med Mikkel Bøggild som frontfigur.

I USA har man betegnelsen “Triple Threat” for en musiker, der har hele pakken som sanger, sangskriver og ekvilibristisk guitarist. Mikkel Bøggild er én af de få herhjemme, han har en stemme som Springsteen, skriver sange, der rører og bevæger, og oveni det er han en sjælden dygtig guitarist, der har flankeret og produceret for de største sangere herhjemme.

Med Barrow har han gennem snart 10 år, 2 DMA nominerede albums og 5 singler i P4 opbygget et helt unikt band, der brænder igennem på både udgivelser og koncerter. I 2021 var de klar med deres 3. album, der bærer titlen ”Crowded room”, og med den udvikling bandet er i, lurer der forhåbentligt det folkelige gennembrud, de fortjener.

Koncertstart kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entré: Kr. 150 ikke medlemmer – medlemmer kr. 100

Intet forsalg – billetter sælges ved døren.

 

Mandag den 22. maj 2023

Thing House Blues Bandm

kling bandet de fortjener.

Bandets musik tager for det meste udgangspunkt i Chicago Blues, som typisk er en elektrisk blues videreudviklet af musikere fra Mississippi-deltaet, der rykkede nordpå til Chicago i i starten af 1940’erne. Udviklingen af blues op til Chicago blues er sandsynligvis fra ”land blues” til ”by-blues” og til ”urban blues”. Chicago blues er baseret på lyden af den elektriske guitar og mundharpe, men harpen spillet gennem en guitarforstærker (ofte til “forvræn-ningspunktet”) og en rytmesektion af trommer, bas og piano.

Den musik Thing House Blues Band spiller, er skrevet/udført af eksempelvis Willie Dixon, Muddy Waters, Robert Johnson, Sonny Boy Williamson, B.B. King, Peter Green & Fleetwood Mac m.fl.

Bandet opstod i sensommeren 2018 i anledning af en 3 timers Blues koncert i Thing House på Jegindø. Siden har bandet spillet på Lemvig Bandfestival, Limfjorden Rundt i Struer 2 gange og i Thing House på Jegindø igen, og spiller ligesom for 3. gang på Jegindø ultimo november 2022.

Koncertstart kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entré: Kr. 150 ikke medlemmer – medlemmer kr. 100

Intet forsalg – billetter sælges ved døren.