Program forår 2024

Mandag den 29. januar 2024

Kristian Bach

Forvent nærvær og musikalitet fra hjertet, når vinderen af folk-prisen ‘Årets Helge’ 2022 Kristian Bach går på scenen med sit band! Foruden at være professionel musiker, er Kristian Bach også sangskriver, korleder og musiklærer

Med en personlig og kraftfuld sangstemme formidler Kristian Bach dansk poesi, der flytter tanker og sætter gang i refleksion og begejstring.

Kristians liv har ikke været kedeligt. De hudløst ærlige og personlige sange bygger på levet liv og erfaringer med bl.a. misbrug og depression, og Kristians historie er et vidnesbyrd om vejen ud af mørket til et liv i frihed, kreativitet og glæde.

Chris Catton: Keys, vokal

Jens Villy: Elguitar

Astrid Bro Christensen: Sax, klarinet, vokal

Thomas Barcelli: Trommer

Benjamin Sloth Jensen: Bas, vokal

Koncertstart kl.19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entre: Medlemmer 100 kr. – ikke medlemmer 150 kr.

 

Mandag den 26. februar 2024

The Mukherjee Development – i samarbejde med Folkets Hus

The Mukherjee Development var klar med deres debutalbum ”Burnin’ Time” i starten af 2022. De spiller en blanding af americana, indie, pop og rock.

Den amerikansk/dansk/indiske Oscar Mukherjee synger om hengivelse, identitet og kærlighed i et globalt århundrede. Han er opvokset i USA, kom til Danmark i 2009, hvor han hurtigt gjorde sig bemærket på den danske musikscene. Han har udgivet to EP’er, har netop vundet en Danish Music Award for årets ”Ud af det blå” pris og har opnået landsdækkende P4-airplay.

The Mukherjee Development er et musik-kollektiv med erfarne og innovative kræfter fra bl.a. Peter Sommer og Jonah Blacksmith.

Oscar Mukherjee: Vokal & guitar
Jakob Holm: Guitar
Søren Bigum: Guitar
Henrik Poulsen: Bas
Søren Poulsen: Trommer

Koncertstart kl.19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entre: Medlemmer 100 kr. – ikke medlemmer 150 kr.

 

Mandag den 25. marts 2024

Karl Kristian & De Store Drenge

Karl Kristian fra Hvide Sande spejler sin musik og tekster i det jordnære. Med inspiration fra egnsfæller og ikoner som Johnny Madsen og Allan Olsen skriver Karl Kristian sig direkte ind i en folkekær tradition af trubadurer, som formår at formidle små åbenbaringer gennem dagligdagens trummerum. Karl Kristians tekstunivers runger som et ekko af Sebastians poetiske lyrik, mens selve musikken har et mere moderne islæt, der skaber associationer til Tue West. Med Karl Kristian er de danske digte igen at finde i populærmusikken.

Sangen ”Hvide Sande” indledes med ordene et skib kommer hjem.., og det er netop, hvad Karl Kristian er. Vendt tilbage til sine rødder. En opvækst i den lille vestjyske fiskerby mellem hav og fjord har formet Karl Kristian som musiker og hjulpet det nye talent til at finde sin plads på den danske musikscene. I sin stil læner han sig tæt op ad lokalsamfundets lune, hvilket også afspejler sig i hans musiske udtryk.

Karl Kristian modtog Autors Hæderspris 2022. Det er en af de helt store danske priser og et anerkendende skulderklap til den vestjyske historiefortæller. Autor hylder Karl Kristians evne til at skrive jordnære og nærværende historier, der giver associationer til danske storytellers som Allan Olsen, Johnny Madsen og Sebastian. Eksempler på tidligere modtagere af hædersprisen: Peter Sommer, Steffen Brandt (TV2), Johnny Madsen, Sebastian, Lars Lilholt, Allan Olsen, Poul Krebs, Oh Land, Claus Hempler og mange, mange flere.

Karl Kristian udgav i november 2022 albummet ”Superhelt”, som er skabt i samarbejde med Poul Krebs og topmusikere, der bedst er kendt bag navne som Peter Sommer og Jonah Blacksmith. Albummet er en hyldest til de børn, forældre og pårørende, der kæmper med dagligdagens diagnoser på godt og ondt. Det modtog store roser i GF Rock og GAFFA, der kvitterede med 4 stjerner. Karl Kristian er nu aktuel med førstesinglen ‘Hjemløs (igen)’, der er første smagsprøve på hans kommende album. Sangen handler om hjemløsheden, der kan bo i os alle – med eller uden tag over. Musikvideoen er skabt i samarbejde med Steffen Lagoni, der sammen med Karl Kristian har hjemsøgt de tomme gange og patientlokaler på Holstebro Sygehus, i jagten på at finde sig selv. Hos Karl Kristian skinner den vestjyske historiefortælling igennem, men lyden – den er lidt en anden!

Karl Kristian: Vokal og guitar

Palle Hjorth: Keys, klaver og harmonika

Søren Poulsen: Trommer og percussion

Henrik Poulsen: Elbas

Koncertstart kl.19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entre: Medlemmer 100 kr. – ikke medlemmer 150 kr.

 

Mandag den 29. april 2024

Naja Storebjerg

Sanger og sangskriver, Naja Storebjerg, har gennem de sidste 15 år skrevet og samlet materialet, der danner rammen for en række intimkoncerter i 2024. 

Sangene er bygget op omkring personlige fortællinger, der afspejler livet i al sin enkelthed og kompleksitet, og hvor hverdagens lysninger portrætteres side om side med et melankolsk mørke.

Naja har sit helt eget ståsted og sin helt egen kant, der er båret af erfaringer og en musikalsk rodfæstethed. Genremæssigt spænder sætlisten til forårets koncerter vidt, og selvom sangene både er på engelsk og dansk, bindes det hele sammen af hendes signaturstemme og et band der i den grad formår at iklæde sangene på smukkeste vis. 

Naja Storebjerg lyder mest af alt som sig selv, men gennem tiden har såvel publikum som anmeldere peget i retninger af Eva Cassidy og Karen Carpenter (Alex Nyborg Madsen, Steffen Jungersen m.fl)

Naja Storebjerg: Vokal og keys

Nikolaj Storebjerg: Guitar og vokal

Robert Dueholm: Guitar og vokal

Henrik Kunz: Bas og vokal

Mark Wolters: Trommer og vokal

Koncertstart kl.19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entre: Medlemmer 100 kr. – ikke medlemmer 150 kr.

 

Mandag den 27. maj 2024

Tradish

Siden de blev dannet i 2009, har Tradish optrådt på hundredvis af scener på tværs af Europa. Bandet har mødt og genset et publikum, der værdsætter den åbne og personlige tilgang til den traditionelle irske musik, der kendetegner Tradish. Som en del af den levende irske musiktradition, spiller Tradish sig ind i en spændende og livsbekræftende blanding af det gamle og det nye, fortid og nutid, med en stærk forankring og respekt for rødderne.

John Pilkington: Vokal, guitar, bouzouki

Louise Ring Vangsgaard: Violin, viola, vokal

Brian Woetmann: Bodhrán, percussion, mandolin, vokal, step

Det sidste album Handmade tales er en samling af 15 håndlavede numre udført på håndlavede akustiske instrumenter – 15 fortællinger med hver sin historie. Det er et destillat af bandets helt specielle lyd, hvor deres egne kompositioner tilføres den irske traditionelle musik. Handmade tales er et snapshot af, hvordan bandets karakteristiske lyd har udviklet sig gennem mange års sammenspil: lyden af 3 stemmer og 6 hænder, som spiller på instrumenter håndbygget af træ, strenge og gedeskind.

I forbindelse med 3 turnéer til Grønland har de ladet sig inspirere af den grønlandske sangtradition. Sangen ”Nuilersup Qilaap Seequinersuata” blev således en fast del af koncertrepertoiret og er at finde på Handmade tales.

I løbet af de sidste 5 år har Tradish i en koncertrække optrådt med danseren Gunilla Odsbøl, som er Europamester i irsk step. Gunillas fødder kan høres på et af pladens dansenumre. Med udgivelsen af Handmade tales, fortsætter Tradish med koncerter, festivaler og workshops både ind- og udland.

Koncertstart kl.19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entre: Medlemmer 100 kr. – ikke medlemmer 150 kr.