Program efterår 2024

 

Onsdag den 11. september Limfjorden Rundt

Endnu en gang byder Folk-Club ´95 velkommen i teltet på havnen med god musik, højt humør og FRI ENTRÈ.

Arrangementet begynder kl. 14.45 og slutter ca. kl. 20.15.

Der er mulighed for køb af:  vand/øl/vin – kaffe/te/kringle – aftensmad.

Musikprogram Limfjorden Rundt

 

Viseværkstedet kl. 15.00 – 16.00

Viseværkstedet består af 4 lokale og garvede spillemænd og dame.

Kirsten Nørgård: Violin, ukulele, banjo, guitar, sang og kor. Kirsten har spillet i Spillemandsorkestret og spiller p.t. udover os i et orkester, der hedder De Damer.

Steffen Andeasen: Guitar, kor og sang. Steffen har spillet i Vestjysk Veteranrock og spiller p.t. i et orkester udover os,  der hedder Vi Øver Stadig.

Mogens Knudsen ”Mugge”: Guitar, sang og kor. Har tidligere spiller i Silverfox Jam, og spiller p.t. også i Vi Øver Stadig.

Rene Møller: Bas, sang og kor. Har tidligere spillet i Silverfox Jam og Forever Young

 

Struer Shantykor kl. 16.30 – 17.15

I Struer Lydens By har vi 50 glade sømænd, som elsker at synge. Struer Shantykor synger som navnet antyder shantyer – også kendt som sømandsviser, men egentlig er det arbejdssange, som sømænd brugte til at dirigere arbejdet på store sejlskibe, såsom at sætte sejl og trække ankeret op. Rytmen i shantyviserne var dermed et styreredskab for arbejdsopgaverne, og forskellige sange var tilknyttet forskellige opgaver.

Shantyerne havde deres storhedstid i 1700-1800-tallet, hvor store handelsskibe sejlede med sukker, te, rom og slaver. Betegnelsen “Shanty” stammer fra det fransk chanter: at synge.

Men vi skal tilbage til den 20.november 2012, hvor det hele startede. 8 personer samledes en aften i Sejlklubben og blev enige om at starte Struer Shantykor. Mogens Grimstrup blev valgt til korleder og derfra har koret stille udviklet sig til det, de er i dag.

 

Jazz Dippers kl. 18.30 – 19.45

Når Jazz Dippers går på scenen er der fokus er på et godt swing, et godt humør og en god intens jazz-stemning. Repertoiret er hentet fra traditionel jazz, swing og boogie. Med udgangspunkt i de største klassikere indenfor den traditionelle jazz spillet et repertoire, som får foden til at vippe og humøret til at stige. Klassikere fra både New Orleans og Danmark. Fra Louis Armstrong til Papa Bue – og det swinger! Det bliver festligt til Limfjorden Rundt på Struer Havn onsdag den 11. september 2024 klokken 18.30.

Lineup:

Søren Peter Frøsig (trompet og sang), Brian Svendsen (Klaver og klarinet), Nicolas Kock (Kontrabas), Peter Bjerrum (Trommer)

 

Musikprogram efterår 2024

 

Mandag den 30. september Marie Molde

Maria Molde er en sangskriver med noget på hjertet. Hendes danske sange kredser om kærlighed, melankoli og det fundamentale vilkår, at vi er forbundet med naturen. Hverdagens sanselighed er i spil, med undertoner af uro, tvivl og søgen efter balance, som Maria selv udtrykker det.

Marias stemme er blevet sammenlignet med Alison Krauss og Alberte, og sangene er bygget op omkring Marias mandoliner, som tilføjer musikken sin helt egen sprøde lyd.

Marias karriere som sangskriver startede efter et længere ophold i New York, hvor hun var en del af den amerikanske bluegrass scene. Dette møde med et univers af simpelt tonesprog, iørefaldende akkorder og umiddelbare tekster, ramte Marie og det fik hende til selv at skrive, dog med danske tekster og med tydelig reference til den nordiske folke- og visetradition.

Bandet Molde mødte hinanden i en stue i Aarhus. Maria Molde havde en bunke nyskrevne sange. De andre Molde medlemmer stod hver især et sted i deres musikalske liv, hvor de manglede noget nyt at rive i og bandet samledes om en fælles kærlighed til folkemusikkens dybe rødder, men hvor hvert af medlemmerne medbragte deres eget twist fra både Norden, Balkan og USA. Resultatet blev et akustisk “string band” efter amerikansk forbillede.

 

Koncertstart kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entré: Kr. 150 ikke medlemmer – medlemmer kr. 100

Se i øvrigt www.folkclub95.dk intet forsalg – billetter sælges ved døren

 

Mandag den 28. oktober Kasper Buch

Tønderdrengen Kasper Buch startede sin musikalske rejse for 8 år siden. Han har dog lavet egne tekster og sange fra han var 12 år.

Frem til Kasper var 24 år, har han været isoleret på grund af angst. Som angsten aftog voksede de musikalske rammer, og han har nu 400 koncerter bag sig.

Kasper har stødt og roligt udviklet sig på alle planer. Hans musik bærer præg af det valg han har truffet i livet. Han vil være musiker for enhver pris.

Kasper Buch har i perioder haft det svært med dette valg, fordi han må lide afsavn fra familien, når han ligger på landevejen. ”Man må satse alt for at nå ud til sit publikum”, fortæller han om baggrunden for den musik, som, på trods af de eftertænksomme tekster, emmer af positivitet og spilleglæde. ”Musikbranchen er som at køre ude i overhalingsbanen 24 timer i døgnet, fortæller han. Man er hele tiden på”. Prisen kan ikke gøres op i kroner og øre, for i sidste ende er det en livsstil at være musiker, og et aktivt valg som Kasper og familien selv har taget.

Koncertstart kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entré: Kr. 150 ikke medlemmer – medlemmer kr. 100

Se i øvrigt www.folkclub95.dk intet forsalg – billetter sælges ved døren

 

Mandag den 25. november Melanie Dekker

Melanie som kommer fra Vancouver, er meget underholdende på scenen, med sin dybe stemme og en særpræget rytmisk guitar.

Hendes musik spænder fra klassisk folkemusik til rock/popsange.

Melanies sange handler om kærlighed – længsler og kædes sammen af dejlige fortællinger serveret med charme.

Hun optræder med 80 shows om året i Canada, USA og Europa. I Danmark har hun blandt andet optrådt på Nibe Musikfestival og Skagen Musikfestival.

Melanie har udgivet 9 akustiske pop-albums.

Koncertstart kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30

Entré: Kr. 150 ikke medlemmer – medlemmer kr. 100

Se i øvrigt www.folkclub95.dk intet forsalg – billetter sælges ved døren

 

Mandag den 9. december julearrangement med Folk Friends

Med rødderne solidt plantet i den vestjyske muld, har folkemusik-veteranerne i Folk Friends gennem mere end en menneskealder leveret god musik og godt humør over hele landet. Kærligheden til den irske folkemusik skinner tydeligt igennem, når trioen går på scenen, men som årene er gået, er der kommet flere og flere danske sange med. Svend Erik Larsen er i forgrunden, med sit sprudlende humør, sin guitar og en masse gode sange i bagagen. Han har selv skrevet og oversat mange sange, og disse er blevet en naturlig del af Folk Friends’ program.

Lyder Horsted er manden, som lægger en solid og sikker bund i orkestrets lyd med sin elbas, og sammen med Svend Erik Larsen, har han set de fleste spillesteder i Danmark indefra. De to er gode, gamle venner, og senere har de inviteret endnu en erfaren musiker med i vennekredsen. Bent Skourup er en legende på folkemusik-scenen, hvor han blandt andre har spillet med La Porta Band, Bayous, Carsten Kjær og Thomas Kjellerup.

I Folk Friends bidrager han til et nyt og opdateret lydbillede, med guitar, violin og flerstemmigt kor.

En aften med Folk Friends er en garanti for godt humør, gode historier og musik til såvel det lyttende, som det medsyngende publikum.

Julearrangementet afholdes i Folkets Hus i Struer.

Arrangementet starter kl. 18.00 med spisning, derefter koncert kl. 19.00.

Menu og priser endnu ikke fastlagt.